" Μου διηγήθηκε ο γερο-Αντόνιο πως οι ανθρωποι από χρυσάφι ήταν οι πλούσιοι, με το λευκό το δέρμα, και ότι οι άνθρωποι από ξύλο ήταν οι φτωχοί , με το σκούρο δέρμα, που δούλευαν για τους πλουσίους και πάντα τους φορτώνονταν κι ότι οι άνθρωποι από χρυσάφι κι οι άνθρωποι από ξύλο περιμένουν την άφιξη των ανθρώπων από καλαμπόκι, οι πρώτοι με φόβο κ οι δεύτεροι με ελπίδα. Ρώτησα τον γερο-Αντόνιο τι χρώμα ήταν το δέρμα των ανθρώπων από καλαμπόκι και μου'δειξε διάφορους τύπους καλαμποκιού με διάφορα χρώματα, και μου είπε πως ήταν απ' όλα τα δέρματα, αλλά κανείς δεν ήξερε καλά, γιατί οι άνθρωποι από καλαμπόκι, οι άντρες και οι γυναίκες οι αληθινοί, δεν είχαν πρόσωπο..."

SUBCOMAΝDANTE INSURGENTE MARCOS

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΤΙΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ


Το ξέραμε.. Το σαθρό σύστημα επιβολής της αστικής νομιμότητας προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε μέρος διακινησης ελεύθερων ιδεών.


Το ξέραμε. Μπάτσοι, μ.μ.ε. και φασίστες προσπαθούν να σπιλώσουν κάθε τόπο, στον οποίο ελεύθεροι άνθρωποι σπάνε τα δεσμά των διακρίσεων και των διαχωρισμών της “έννομης κοινωνίας”, προσπαθώντας να συνθέσουν και να συνδιαμορφώσουν.


Δεν ξέραμε. Ότι θα έφταναν στο σημείο να στρέψουν εναντίον μας την αλλήλεγγύη που εκφράζουμε εμπρακτα σε συνανθρώπους που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας.


Δεν ξέραμε Ότι οι βρώμικες οσμές της σαπίλας τους θα διοχετευόντουσαν στην ευωδία μιας πραγματικής προσπάθειας απελευθέρωσης από τα δεσμά των διακρίσεων, που επιβάλλέι το φασιστικό σύστημα διαχωρισμού των ανθρώπων με βασει το χρώμα, το φύλο και την καταγωγή τους.


Σας καταλάβαμε. Το σαββατο 9/01/10 στην κατάληψη των πρώην εστιών παντείου οι μάσκες έπεσαν . Ομάδα ανθρώπων που φιλοξενούσαμε με κάλυψη τη διαφορετική καταγωγή της ειχε αναπτύξει συμπεριφορές εντος και εκτός της κατάληψης, που έθεταν σε κίνδυνο το ιδεολογικό μας υπόβαθρο και μας εξέθεταν στα μάτια των κατοίκιων της γύρω περιοχής. Συμπεριφορές αντίθετες με τον δικό μας κώδικα ηθικής και αξιών που αντιβαίνει το ανύπαρκτο ιδεολογικό υπόβαθρο του κράτους – ληστή.


Σας καταλάβαμε. Και όλα αυτά με την κάλυψη και την υποστήριξη χαφιεδοδημοσιογράφου, προσκυνητή συμφερόντων, που δε δίστασε να μας απειλήσει ακόμα και με κλεισιμο της κατάληψης. Μας κατηγόρησε ως ρατσιστές με μοναδικό σκοπό να καλύψει τα στημένα ρεπορτάζ του και τους μπάτσους-εργοδότες του.


Σας ευχαριστούμε. Μέσα σε λίγες μόνο στιγμές καταφέρατε να συσπειρώσετε ένα μωσαικό ανθρώπων, ενάντια σε κάθε τι που διαστρεβλώνει το όραματων των ελεύθερων, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων.


Σας ευχαριστούμε. Μας κάνατε πιο δυνατούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που ελοχεύει στους κόλπους της τεχνητά ευνοούμενης κοινωνίας σας.

Σας υποσχόμαστε . Η στεντόρια φωνή μας να γίνει ο εφιάλτης “της καθωσπρέπει” ζωής σας.

Σας υποσχόμαστε. Θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και ένταση να πραγματώνουμε την ανάγκη μας για ένα κόσμο φτιαγμένο χωρίς ταξικούς, φυλετικούς και πάσης φύσεως διαχωρισμούς απαλλαγμένο από εξουσίες και κανόνες.




Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΑ 
ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ




Κατάληψη Πρώην Εστιών Παντείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: